Activiteiten voor mensen met een beperking

Activiteiten voor mensen met een beperking

19 februari 2018
 Categorieën: Events, Blog


Ga voor uw passie, ook al bent u beperkt

Als u beperkt bent, op wat voor manier dan ook, is uw leven soms ingewikkeld. Vrijheden die voor anderen vanzelfsprekend zijn, bestaan voor u minder of niet. U kunt niet per definite gaan wonen waar u wilt, de studie volgen die u wenst of op de baan van uw dromen solliciteren. Veel meer dan anderen, bent u afhankelijk van instanties, zorgverleners en naasten. Zij bepalen veel voor u. Toch heeft u zelf ook veel inspraak, bijvoorbeeld op wat u wilt doen in uw leven. In Nederland zijn er volop mogelijkheden aan activiteiten voor mensen met een beperking.

Wat is er in Nederland aan activiteiten voor mensen met een beperking?

Ons land is goed ingericht op mensen met een beperking. Overal zijn liften, drempels, invalidentoiletten en andere gemakken, zodat iedereen zich in het dagelijks leven kan redden. Maar natuurlijk wilt u meer dan alleen maar functioneren in het alledaagse. U wilt misschien ook deelnemen aan activiteiten voor mensen met een beperking. Of u nou op zoek bent naar werk, dagbesteding of een hobby, op al deze gebieden zijn er mogelijkheden, bijv. bij LeekerweideGroep. Daarvoor kunt u terecht bij organisaties die zich richten op mensen met een beperking. Activiteiten zijn er op allerlei gebieden, zoals horeca, productiewerk, creatief werk, werken in de tuin of het bespelen van een muziekinstrument. Ook op het gebied van sport is er veel mogelijk. Daarvoor kunt u terecht bij vele sportverenigingen. Of u nou kiest voor tafeltennis, volleybal of atletiek, er is altijd wel een vereniging die voor u uitkomst biedt. Als u werk of dagbesteding zoekt, dan kijkt een jobcoach samen met u welke activiteit voor mensen met een beperking het beste bij u past. Eventuele vaardigheden kunnen vooraf met u worden getraind en tijdens het werken checkt de jobcoach de tevredenheid en hij of zij biedt eventuele begeleiding. U staat er dus niet alleen voor.

Activiteiten voor mensen met een beperking; creëer ze zelf 

U weet zelf het beste welk werk of welke hobby het beste bij u past en wat voor u mogelijk is. Wellicht bestaat deze mogelijkheid nog niet tussen de activiteiten voor mensen met een beperking die er worden geboden. Of u gaat liever zelf, zonder een instantie of jobcoach, op zoek gaan naar uw passie. Wat de reden ook is, u kunt altijd zelf de stoute schoenen aantrekken. Ga in dat geval gewoon naar de plek waar u mogelijkheden ziet voor uw passie. Misschien kan er met u worden meegedacht en kunnen er activiteiten voor mensen met een beperking speciaal voor u worden ontwikkeld. Zo bent u straks de eerste persoon met een beperking, die een bepaalde - door u geliefde - activiteit met succes beoefent.

Over ons
Blog over het opzetten van evenementen

Mijn naam is James. In mijn vrijetijd regel ik voor opkomende artiesten boekingen en tal van andere zaken. Dit doe ik als amateur maar hierdoor heb ik belangstelling gekregen in het organiseren van concerten en andere evenementen. Inmiddels doe ik dit als vrijwilleger. Als je geslaagde evenementen kunt opzetten geeft dat een extra boost voor artiesten, om een top prestatie neer te zetten. Mijn evenementen worden steeds groter van opzet en de bezoekersaantallen komen vaak uit boven de 1000. Ik vind het trouwens ook leuk om af en iets kleins te organiseren voor een select publiek. Mijn blog gaat over de ins en outs van het artiestenvak, evenementen en succesvol bezig zijn in de culturele sector.

Zoeken
Categorieën