Podiumverhuur ook voor kleinere evenementen een uitkomst

Podiumverhuur ook voor kleinere evenementen een uitkomst

20 maart 2018
 Categorie├źn: Events, Blog


Bij het woord podium denk je meestal aan de podia van megaconcerten en grote festivals. Met afmetingen voor een echte show, overdekt en zo hoog dat je zelfs van grote afstand de artiesten kan zien. Boksen tot aan de hemel en een gigantisch scherm om niets van het spektakel toe hoeven missen maken het plaatje compleet. Bij veel terugkerende evenementen is het gangbaar dat de organisatie contracten afsluit voor verhuur met podium. De opbouw van een podium is namelijk niet alleen maatwerk maar ook vakwerk. Een kijkje 'achter het podium' van grote evenementen.

Backstage bij het verhuur podium

De bij veel fans en muziekliefhebbers gewilde backstage-pas, goed voor complete toegang 'achter de schermen' is voor medewerkers van podium verhuurbedrijven geen onbekend accessoire. De felbegeerde passen, meestal mooi geplastificeerd en voorzien van een handig draagkoord, horen namelijk gewoon bij het vak. Wel leuk om te hebben, want sommige podium- en evenemententechnici hebben er ondertussen een aardige collectie van opgebouwd. De namen van internationaal bekende artiesten en performers op deze speciale toegangspassen geven wel extra cachet en waardering aan het beroep.

Een baan bij podium verhuur krijg je niet zomaar

De podiumbouwer waaraan je misschien dacht, bestaat allang niet meer. Daarvoor in de plaats, werken er in de branche van professionele verhuur met podium, voornamelijk gespecialiseerde vakmensen. Mannen en vrouwen - zoals die van Verhuursbedrijf Kuijf - die een passie hebben op het gebied van ruimte en decors. Het beroep podium- en evenemententechnicus is niet voor iedereen weggelegd. Alles wat er bij komt kijken om snel en secuur podia en decors op te bouwen valt binnen dit vakgebied. Er zijn heuse studies voor en veel aspecten van de podium op- en afbouw hebben te maken met voorschriften en veiligheid. Maar veiligheid is toch een taak van de beveiliging denk je dan?

Podium verhuur en veiligheid 

De veiligheid van alle medewerkers, maar ook van de artiesten en het publiek, staat bij elk verhuur plus podium altijd voorop! Daarom moeten medewerkers van podiumverhuur-bedrijven uitstekend inzicht hebben in techniek, kunnen werken met bouwschema's en bovendien gevoel hebben voor kunst. De meerwaarde die een goed podium biedt bij een voorstelling of show word door grote artiesten allang niet meer onderschat. Daarom reizen podium- en evenemententechnici vaak mee met de show. Het is zaak om, waar het verhuur met podium betreft, snel op te kunnen bouwen maar net zo snel weer af te bouwen, inladen en naar de volgende locatie te gaan. Waar artiesten bij grote tournees vaak hun eigen roadies en beveiligers meenemen, laat men de specialisatie van het verhuur podium, de benodigdheden en de logistiek liever over aan de echte professionals.

Over ons
Blog over het opzetten van evenementen

Mijn naam is James. In mijn vrijetijd regel ik voor opkomende artiesten boekingen en tal van andere zaken. Dit doe ik als amateur maar hierdoor heb ik belangstelling gekregen in het organiseren van concerten en andere evenementen. Inmiddels doe ik dit als vrijwilleger. Als je geslaagde evenementen kunt opzetten geeft dat een extra boost voor artiesten, om een top prestatie neer te zetten. Mijn evenementen worden steeds groter van opzet en de bezoekersaantallen komen vaak uit boven de 1000. Ik vind het trouwens ook leuk om af en iets kleins te organiseren voor een select publiek. Mijn blog gaat over de ins en outs van het artiestenvak, evenementen en succesvol bezig zijn in de culturele sector.

Zoeken
Categorie├źn